İletişim Hattı +90 (286) 212 07 66
Tüm Haberler

BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.

  • 02.04.2024
  • canakkaletb
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen OLIVER Erasmus+ Projesi kapanış toplantısı Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
AB tarafından desteklenen projenin toplantısına; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Coimbra Politeknik Enstitüsü Müdürü Dr. Vivina Carreira, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Prof. Dr. Yasemin Kavdır, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, NS Sezgin firma sahibi Nahit Sezgin, STK temsilcileri, Oda ve Birlik Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program ÇOMÜ Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Coimbra Politeknik Enstitüsü Müdürü Dr. Vivina Carreira, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ve ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz konuşmasında Türkiye’nin, 2022/23 sezonunda 735 bin tonluk sofralık zeytin rekoltesiyle dünya birincisi olurken, zeytinyağında 421 bin ton rekolteyle dünya ikinciliği konumuna yükseldiğini belirtti.
Üretim, ihracat ve fiyatlar açısından rüya gibi bir sezon geçirse de, sektörün, prim desteğinin düşüklüğü, taklit ve tağşiş, lisanslı depoların yetersizliği ve ihracata getirilen kısıtlamalar gibi sorunlarla mücadele etmeyi sürdürdüğünü belirtti.
Çanakkale Ticaret Borsası olarak ilimiz için önemli bir değer olan zeytin konusuna özel önem verdiklerini belirten Başkan Abdullah Deniz, Bölgeye has Bayramiç Zeytinyağı ve Geyikli Zeytinyağı’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınması ile ilgili Borsa olarak destek olunduğunu da ifade etti. Başkan Deniz ayrıca Zeytinyağındaki yükselen grafiğimizin, uluslararası ticaretteki pozisyonumuzun korunabilmesi, ürünün sağlıklı bir şekilde fiyatlandırılabilmesi ve saklanabilmesi için lisanslı depoculuk faaliyetlerinin geliştirilmesi ve desteklenmesinin üreticilerimizin ve ihracatçı firmalarımızın yararına olacağını belirtti. İşçi maliyetlerinin yüksekliğine de değinen Başkan Abdullah Deniz, geleneksel bilgi birikimi ile modern teknoloji ve inovasyon bir araya getirilerek sürdürülebilir bir zeytin üretim sistemi oluşturulmasına, bölge adaptasyonuna uygun yeni çeşitlerin yetiştirilmesine ve markalaşmanın önemine değindi.
Başkan Deniz son olarak Ticaret Borsası olarak üniversite sanayi işbirliğine önem verdiklerini ve öğrencileri sanayi ile buluşturmak istediklerini ifade etti.
Program; Prof. Dr. Yasemin Kavdır “Oliver Projesi Faaliyetleri”,Prof. Dr. Murat Şeker, “Oliver Projesi Çıktıları” ve Prof.Dr. Ahmet Evren Erginal tarafından “Gelecek Projeler” sunumları ile devam etti.
Programın son bölümünde ise “Çanakkale'de Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminin Geleceği ve Sektör Beklentileri” konulu panel gerçekleştirildi.
  • BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.
  • BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.
  • BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.
  • BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.
  • BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, OLIVER ERASMUS PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI.

Çanakkale Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç