İletişim Hattı +90 (286) 212 07 66

• 26.03.2024
  • canakkaletb
Sayın Üyemiz,
Sofya Ticaret Müşavirliğinin yazısına istinaden Birliğimizden alınan yazıda, bitkisel ve hayvansal ürün taşıyan tırların numunelerinin Kapitan Andreevo Sınır Kapısında incelenmesine olanak sağlayacak bir laboratuvarın 29/02/2024 tarihinde faaliyete başladığı bildirilmektedir.
Yazıda devamla, anılan laboratuvarın özellikle yaş sebze ve meyve nakliyecilerimizin sınırda bekleme sürelerini azaltacağı, ihracatçılarımızın maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artıracağı ve de genel olarak sınır kapılarında daha fazla yük aracı işleminin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.
Diğer taraftan, mezkur laboratuvarda günlük 30– 40 numune işlenebildiği, numunelerin ürünlere bağlı olmakla birlikte 3– 8 saat arasında analiz edildiği, cihazların yeni olması sebebiyle Mart ayının sonu gibi optimal kapasiteye ulaşılmasının beklendiği, optimal kapasitenin ise günlük yaklaşık 80 numunenin analiz edilmesi olduğu bilgisine yer verilmektedir.
Anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerimizin dikkatine sunulur.
Çanakkale Ticaret Borsası

• Sınır Kapısındaki Laboratuvarın Açılışı hk

Çanakkale Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç