İletişim Hattı +90 (286) 212 07 66
Çanakkale Tarım

Çanakkale İli sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, ekolojik faktörleri ile bir tarım, kültür ve turizm kentidir. İlin temel geçim kaynağı Tarım ve Hayvancılık olup, hammaddesi tarımsal ürünler olan, tarıma dayalı sanayi de ilin ekonomisinde önemli rol oynamaktadır. İlimizde faal nüfusun % 34’ü tarım sektöründe istihdam edilmektedir.  Çanakkale sahip olduğu arazi varlığı, iklimi, su ürünleri potansiyeli ve hayvan varlığı ile bölgesinde ve ülke genelinde önemli bir yere sahiptir.

Çanakkale tarımda ve hayvancılıkta oldukça iddialı bir ildir. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazladır. Borsamızda katma değeri yüksek ürünlerin işlemleri yapılmaktadır.

İlimiz, bitkisel üretimde, çeşitlilik ve üretim miktarları bakımından Türkiye’nin en önemli İllerinden biridir.

İlimizde 115 çeşit ürün üretilmekte olup, 65 tanesi ekonomik değere haiz ürünlerdir.  Bunlardan 44 ürün, üretim miktarı bakımından Türkiye’de ilk on sırada yer almaktadır.

İlimizde yetişen ürünlerin Türkiye’deki sıralamasına bakıldığında;

Biber(salçalık)Üretimi 234.735 Ton, Türkiye üretim miktarının % 20’i ve 1. sırada,

Şeftali üretimi 126.487 Ton, Türkiye üretim miktarının % 19’i ve 1. sırada,

Nektarin Üretimi 30.523 Ton, Türkiye üretim miktarının % 25’i ve 1. sırada,

Domates Üretimi 605.104 ton, Türkiye üretim miktarının %5’ni ve 4. sırada,

Elma Üretimi 101.276 Ton, Türkiye üretim  miktarının %3’ü ve 9. sırada,

Zeytin üreticisi 7.842 olup, Zeytin (Yağlık) Üretimi 140.000 Ton, Türkiye üretim miktarının % 8’i ve 9. sırada

Çeltik Üretimi 93.020 bin Ton, Türkiye üretim miktarının % 9’u ve 4. sırada yer almaktadır.

İlimizde üretilen diğer ürünlerimizin Ülkemiz yüzdesine bakıldığında, Süt Üretiminde 577.312 Ton ile Türkiye Üretiminin : %2,7’ni, Zeytinyağı Üretiminde 35.000 Ton, Türkiye üretim miktarının % 8’ni oluşturmaktadır.

İlimiz 2019 Yılında toplam 43.539 ton, Taze ve Dondurulmuş Meyve ve Sebze, Zeytinyağı, Mantar, un, Salamura ve  Konserve gibi Hayvansal ve Bitkisel Gıda İhracatı gerçekleştirmiştir.

Ayrıca 661 Üretici ile 45 bin dekarlık alanda, 95 Farklı ürün organik olarak üretilmektedir. Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği Türkiye de ilk olarak ilimizde kurulmuştur.

İlimiz, ülkemizde süt üretimine dayalı, koyun-keçi yetiştiriciliğinin ve süt sığırcılığının yapıldığı önemli merkezlerden biridir. Bu önemi üretilen süt miktarından ziyade, üretilen sütün kaliteli olmasından ileri gelmektedir.

İlimiz kooperatifçiliğin en yaygın olduğu ve başarılı bir şekilde yönetildiği İllerden bir tanesidir. Borsamıza kayıtlı birlik ve kooperatif sayısı 154’tür.kooperatifler,  birlikler ve özel kuruluşlar vasıtasıyla toplanan sütler, süt soğutma tankında toplanıp, süt fabrikalarına gönderilmektedir.  Süt, fabrikalar tarafından da kaliteli olmasından dolayı içme sütü olarak değerlendirilmektedir.

Ezine, Ayvacık ve Bayramiç yöresinde üretilen koyun, keçi ve inek sütlerinin karışımından işlenerek üretilen Ezine Peyniri’nin ünü, Türkiye sınırlarını aşmıştır.  Süt sığırcılığında ve süt keçiciliğinde yüksek verimli damızlık hayvanların olması,  ilimizin güçlü yönlerinden biridir.

Çanakkale, Türkiye’de Muğla İlinden sonra en uzun kıyı uzunluğuna sahip bir il olması nedeniyle de önemli bir su ürünleri potansiyeline sahiptir. Marmara Denizi’ni Ege Denizi’ne bağlayan Çanakkale Boğazı, Karadeniz’den gelen nispeten daha az tuzlu yüzey suları ile Akdeniz’den gelen daha tuzlu dip suları ve farklı hidrografik yapısıyla çok çeşitli su ürünleri türünün yaşayabilmesine imkân vermekte, bu yönüyle birçok türün göç yolunu da oluşturmaktadır.

671 km kıyı şeridine sahip olan ilimizde avcılıkla geçimini sağlayan Ruhsatlı balıkçı sayısı  11.647 olmasına rağmen fiili olarak balıkçılık yapan balıkçı sayısı 5.339 kişidir. Mevcut balıkçı ve teknelerin yanı sıra zaman zaman diğer illerden avlanmak amacıyla gelen balıkçıları da dikkate aldığımızda, ilimizin birim av gücü potansiyeli, ülkemiz balıkçılık filosu içerisinde oldukça önemli bir yer tutar.

SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLU ÇANAKKALE’DEN GEÇER

Organik tarım faaliyetleri için elverişli koşullar sunan, organik tarım uygulamaları her geçen gün yaygınlaşan Çanakkale; yakın gelecekte ülkemizin organik tarım üssü olma yolunda ilerlemektedir. Organik tarım faaliyetleri kapsamında zeytin, yonca, mısır (silajlık), üzüm (sofralık), yulaf, badem, mısır, ceviz ve biber gibi çeşitli ürünler üretilmektedir.

Çanakkale’de organik bitkisel üretim alanında öne çıkan ilçeler Gökçeada, Ayvacık, Ezine, Eceabat, Merkez ve Bozcaada’dır. Organik Hayvansal Üretim Çanakkale’de organik tarım faaliyetlerinin yanı sıra organik hayvancılık faaliyetleri de yürütülmektedir. Gökçeada organik küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık faaliyetleri ile organik arıcılık faaliyetlerinde; Ayvacık organik büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinde; Ezine organik arıcılık faaliyetlerinde öne çıkmaktadır.

İYİ TARIM UYGULAMALARI

Türkiye’de iyi tarım uygulamaları üretim alanı bakımından ilk 10 il içerisinde yer almaktadır. İyi tarım uygulamaları kapsamında zeytin, şeftali, elma, domates, nektarin, üzüm, kiraz gibi toplamda 20’nin üzerinde ürün yetiştirilmektedir. İlde iyi tarım uygulamaları alanında öne çıkan ilçeler Ezine, Merkez, Eceabat, Ayvacık, Bayramiç ve Lâpseki’dir

ORGANİK ZEYTİNCİLİĞİN ADRESİ

Çanakkale’de ağırlıklı olarak yağlık zeytin üretimi gerçekleştirilmekte olup üretilen zeytinlerin %94’ü yağlık, %6’sı sofralık zeytin çeşidine aittir. 2019 yılı verilerine göre Çanakkale zeytin üretiminde ülkede 9. sırada yer almaktadır. Çanakkale gerek yağlık zeytin çeşidi gerek sofralık zeytin çeşidinde ülke genelinde ağaç başına ortalama verimi en yüksek olan iller arasındadır. Zeytin üretiminde Ayvacık, Ezine ve Bayramiç ilçeleri ön plana çıkmaktadır. Çanakkale’de organik tarım faaliyetlerinin yapıldığı alanların büyük bölümünde organik zeytincilik faaliyeti yürütülmekte olup il, organik zeytin ve organik zeytinyağı üretimi açısından büyük bir potansiyele sahiptir.

ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Çanakkale’de örtü altı yetiştiriciliği alanında hıyar, marul, domates, biber, taze fasulye, patlıcan ve çilek gibi ürünlerin üretimi gerçekleştirilmektedir. İlde örtü altı yetiştiricilik faaliyetlerinde Ayvacık, Biga, Gelibolu ve Lapseki ilçeleri ön plana çıkmaktadır. İlin sahip olduğu jeotermal kaynaklar, seracılık yatırımları açısından enerji maliyetlerinde tasarruf imkânı sunmaktadır.

Çanakkale’de Büyükbaş Hayvancılık 2019 yılı verilerine göre Çanakkale 217.000 büyükbaş hayvan sayısına sahiptir. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde öne çıkan ilçeler Biga, Yenice ve Çan’dır

Çanakkale’de Küçükbaş Hayvancılık 2019 yılı verilerine göre Çanakkale 716.000 küçükbaş hayvan sayısına sahiptir. İl keçi varlığının büyük bölümü süt verimi yüksek Türk Saaneni keçilerinden oluşmakta olup Çanakkale Türk Saaneni keçi varlığı ile Türkiye’nin en önemli damızlık merkezlerinden birisidir. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde öne çıkan ilçeler Ayvacık, Gökçeada, Ezine ve Bayramiç’tir.

Çanakkale; keçi sütü üretimi ile bu alanda Türkiye’deki ilk on il arasında yer almıştır. Çanakkale ile özdeşleşmiş bir ürün olan Ezine Peyniri; Kazdağları’nın kuzey ve batı kesimlerinde yer alan Ezine, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinin doğal bitki örtüsü ve su kaynakları ile beslenen koyun, keçi ve ineklerden elde edilen sütlerin belli oranlarda karıştırılmasıyla üretilmektedir. Sahip olduğu bu özellikleri ile Ezine Peyniri, Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünleri arasında yer almaktadır. Biga, Yenice, Çan, Ezine ve Bayramiç ilçeleri süt ve süt ürünleri üretiminde öne çıkan ilçelerdir.

KALİTELİ ET ÜRÜNLERİ

Çanakkale’de 2019 yılında 8341 ton et üretimi gerçekleştirilmiştir. İlde üretilen etin büyük bölümü Biga ilçesinde üretilmekte olup üretilen etlerin büyük kısmı büyükşehirlere gönderilmektedir. Organik hayvansal üretim Gökçeada, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde ön plana çıkmaktadır.

KANATLI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Çanakkale’de kümes hayvancılığı alanında etçi tavuk (broiler) yetiştiriciliği ön plana çıkmakta olup Çanakkale 2019 yılında 33 milyon adet broiler (etçi) tavuk kesime sevk edilmiştir. Etçi tavuk yetiştiriciliğinde Biga ilçesi; yumurta üretiminde Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki ve Yenice ilçeleri ön plana çıkmaktadır.

KALİTELİ BALIN ADRESİ

Çanakkale arıcılık faaliyetleri için uygun zengin floraya sahiptir. İlde ağırlıklı olarak çiçek balı üretilmekle birlikte çam balı üretimi de gerçekleştirilmektedir. Arıcılık için önemli bir floraya sahip olan Kazdağları çevresinde ve Gökçeada’da yerli arı ırkları bulunmaktadır.

2019 yılı verilerine göre Çanakkale’de İlimizde 83 bin adet arı kovanı bulunmaktadır. 1.900 ton bal üretimi gerçekleşmiştir.

Arıcılık faaliyetlerinde Biga, Merkez, Çan ve Yenice ilçeleri ön plana çıkmaktadır. Organik arıcılık faaliyetleri Gökçeada ve Ezine ilçelerinde yürütülmektedir.

YÜKSEK STANDARTLARDA SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Çanakkale, Marmara Denizi ve Ege Denizi’ne olan kıyıları ve Çanakkale Boğazı ile yüksek su ürünleri potansiyeline sahip bir ildir. Çanakkale Boğazı, su ürünleri açısından çok çeşitli türlerin yaşayabilmesine imkân vermekte ve birçok türün göç yolu üzerinde bulunmaktadır. Çanakkale’de ihracatı yapılan su ürünleri; taze soğutulmuş ve dondurulmuş balık, işlenmiş su ürünleri (konserve), işlenmiş çift kabuklu yumuşakça, marinati karides ve kum midyesi gibi ürünlerdir.

GÜN GEÇTİKÇE GELİŞEN TARIMSAL İHRACAT PAZARI

Çanakkale’nin tarımsal ürün ihracat değeri 49 milyon doların üzerinde olup ilin tarımsal ihracatında en büyük pay konserve ürünler, dondurulmuş meyve-sebze ürünleri, su ürünleri ve taze meyve sebze ürünlerine aittir. İhracatı yapılan konserve ürünler ile dondurulmuş meyve ve sebzeler açısından en önemli hammadde kaynağı kapya biberidir. İhracata konu olan konserve ürünler Biga ve Yenice ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerde; dondurulmuş meyve ve sebzeler ise Biga, Lapseki, Yenice ve Gelibolu ilçelerindeki tesislerde üretilmektedir.

MARKA KENT ÇANAKKALE

Çanakkale’miz, Ülkemizin ve tarihimizin en önemli değeri ve birikimidir. Kültürümüz, tarihimiz, coğrafyamız, ürün çeşitliliğimiz ve tarımsal sanayi üretimimiz Çanakkale’nin bir dünya markası haline gelmesinin önemli değerleridir.

Çanakkale Ticaret Borsası olarak misyonumuz Tarımda marka kent Çanakkale’nin, yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayarak, sektörel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip ederek üyelerimize beş yıldızlı hizmet sunmaktır.

Bölge ekonomisini büyütmek ülkemizde ve dünyada Çanakkale’yi ve üyelerimizi en iyi şekilde tanıtmak için var gücümüzle çalıyoruz.

Çanakkale son yıllardaki yatırımlarla bu değerlerimize değer katacak olan makro boyuttaki yatırımlarla bu markalarını taçlandırdı. Bu yatırımlar Türkiye Avrupa’ya bağlayacak olan önemli gelişme yollarından biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bu köprü üzerinden satacağımız ürünlerimizi üreteceğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB ve bu ürünlerimize marka, inovasyon kazandıracağımız Teknokentimiz.

Yeni dönemde İlimizin daha fazla katma değer odaklı, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyona yönelik bir dönüşümden geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunlardan İlimiz için en önemli kazanım, 2014 yılında faaliyete geçmiş olan Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi’nin Çanakkale Ticaret Borsası olarak hem kurucu üyesiyiz hem de Yönetim Kurulunda yer almaktayız.

Yerli ve yabancı tüm girişimcilere yüksek standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen Teknokentimiz yaklaşık 135.000 m²’lik yapılanma göstermiştir. Kurumsal danışmanlık hizmetleri, proje hazırlama ve proje yönetimi, muhasebe ve finansmana erişim, eğitim programları, muafiyet rehberliği ve yatırımcılarla B2B görüşme fırsatları sunan Çanakkale Teknoparkla İlimiz ciddi bir ivme kazanacaktır.

Ulusal Kalkınma Planlarımıza, 2023 hedeflerimize çok önemli katkı sağlayacağına inandığımız Ezine Gıda İhtisas OSB’yi bu anlamda çok önemsiyoruz. Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan; süt ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere, gıda ürünleri üretiminde faaliyet gösteren işletmelerimiz, Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasıyla birlikte; kümelenme modeli oluşturmaları ve marka değerlerini arttırarak AB ile rekabet edebilecek standartlara ulaşmaları sağlanacaktır.

OSB’de yer alan firmalarımız, vergi muafiyetleri başta olmak üzere birçok teşvik avantajına sahip olacaktır. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin hizmete girmesiyle birlikte İldeki istihdam oranında önemli artış ve kalıcı iş imkânı sağlanacaktır. Kısa vadede sağlanacak istihdamla beraber bölgemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ivme kazandıracağına, Uzun vadede yerli ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekerek yeni katma değerler yaratacağına inanıyoruz.

Ezine Gıda OSB projesi ile ilgili olarak, bu proje yalnız Ezine’nin değil, tüm bölgenin kaderini etkileyecek önemli proje. Proje hayata geçtiğinde bölge üreticileri ile sanayicilerin önlerinin açılacak ve marka değerlerinin de katlanarak büyüyeceği düşüncesindeyiz.

Hedefimiz yüksek gelirli ülkeler sınıfına yükselmek. Bu vizyonun mihenk taşı yüksek katma değerli, teknolojiye, tasarıma ve markalaşmaya dayalı ihracattır. Biz geleceğin sektörlerine yatırım yapmak zorundayız.

Böylesine zengin topraklarda çok sayıda girişimcimiz bulunmakta. Bu girişimcilerimiz, emeklerinin karşılığını, doğru bir pazarda değerlendirebilirlerse alacaklar, bunu biliyoruz. Rekabetin yoğun olduğu bu pazarlarda varlık gösterebilmenin temeli de şüphesiz ki Markalaşmaktan geçmekte…

İlimizde markalaşma niteliğine sahip birçok ürün bulunmaktadır. Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Ezine Peyniri ve Çanakkale el halısının Coğrafi işareti alınmıştır. Başvuru aşamasındaki ürünlerimiz ise Ezine eski kaşar peyniri, Ezine İnek Peyniri, Gelibolu Sardalyesi, Gelibolu Tuzlu Sardalyesi, Gökçeada Kekik Balı, Lapseki Şeftalisi’dir. Bu ürünlerimizin yanı sıra; birçok markalaşma niteliğinde ürünlerimiz de bulunmaktadır.

Bizler İlimizdeki tüm ürünlerin Coğrafi işaretlerinin alınmasını ve bunlarla ilgili düzgün denetim mekanizmalarının oluşması gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda İlimize özgü ürünlerin markalaşmalarına büyük önem vermekteyiz. Üyelerimizin ürünlerinin markalaşması için büyük – küçük onlarca eğitim, bilgilendirme toplantıları düzenledik. Ayrıca ürünleri dış pazarlarda tanıtmak, ihracat hacmini artırmak, yabancı firmalar ile ilişkilerini ve işbirliklerini güçlendirmek ve küresel ekonomide hak ettikleri yeri almalarını sağlamak adına ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldık ve almaya da devam ediyoruz.

KOBİ’lerimizin dijital dönüşümünü önemsiyoruz. Çünkü dünya ticareti gelişiyor, değişiyor, büyüyor. Bizim katma değerli ürün ihracatına ihtiyacımız var. Biz yüksek teknolojiyi yakalamış ve bunu sürdürebilmiş bir yapı istiyoruz. E- Ticaret ekonomik anlamda ülkelerin dış ticaretine büyük katkılar sağlamakta. Buda bize sektörün ülkemiz ve şehrimiz için önemini göstermektedir. Özellikle KOBİ’lerin ve genç girişimlerin rekabet güçlerini, Pazar paylarını ve kurumlaşma düzeylerini artırma noktasında e-ticaretin bir fırsat olduğunu düşünmektense, firmalarımızın küresel pazarda söz sahibi olmaları için de önemli bir araç olarak görmekteyiz.  Artık dünyanın hızla yol aldığı e-ticaret yarışında Türkiye ve Çanakkale olarak geride kalmamamız gerekir.

Menzili dar olanın ufku da dar olur. Menzili aşan, dünyanın nasıl bir yer olduğunu, menzili kısa olandan daha iyi bilir. İşte E-ticaret, bu ufkumuzu genişletmek için de çok önemli.. Etkin kullanmamız durumunda, e-ihracat platformları, bunu başarmamızı sağlayacaktır.

Kobilerimizin e-ticaret ve e-ihracata giriş için henüz e-ihracat yapmayan işletmelerin dijital dönüşümünü sağlamak ve kolay bir şekilde ihracat yapmalarının sağlanılması çok üyeli dijital pazaryerleri ile mümkün. Borsamızın Yönetiminde yer aldığı Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi projeleri ile kobilerimize hizmet sunmaktayız. Trakya ABİGEM ile Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek olan Trakya Bölgesel Dijital Dönüşüm E-Ticaret Merkezi ile Borsamız üyesi Kobiler için dijital ortamda pazaryeri (marketplace) platformunda ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası potansiyel müşterilerine internet üzerinden sunabileceklerdir.

Çanakkale turizmde dünya çapında bilinen varlıklarının ve değerlerinin yanısıra tarımda, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi üretiminde Türkiye’de önde gelen illerdendir. Özellikle tarım ve hayvancılık ürünlerinde Türkiye çapında önemli bir konuma sahip olan Çanakkale bu alanda çok büyük bir yatırım potansiyeline de sahiptir.

Çanakkale Ticaret Borsası olarak TMO –TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketine iştirakçi olarak yer almaktayız.

ÇTB OLARAK TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI A.Ş. YETKİLİ ACENTASIYIZ.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası(TÜRİB) 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 53. maddesi, 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na tabi olarak faaliyette bulunmak üzere, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulunun teklifi üzerine 06 Nisan 2017 tarihli ve 30030 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2017/9986 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden 08.06.2018 tarihinde kurulmuştur.

TÜRİB’in başlıca amacı ve faaliyet konusu; “5300 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunmaktır.”

TARIM VE HAYVANCILIK YATIRIMCILARINDA DOĞRU ADRES ÇANAKKALE..

Tarım sektörü, gayri safi yurtiçi hasıla içinde aldığı pay, istihdama olan etkisi, bitkisel üretimdeki öncülüğü, markalaşmış ürünleri ve ürettiği katma değer ile Çanakkale’nin öncelikli sektörleri arasındadır. Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarımsal ürün Çanakkale’nin geniş ve verimli topraklarında yetiştirilmekte olup il tarıma dayalı sanayi yatırımları için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Çanakkale’nin tarımsal gelişiminin ve yatırımlarının temelinde çok farklı faktörler vardır. Bunlardan en önemlileri Avrupa ülkelerine yakınlık, geniş tarım üretim alanlarının varlığı, hem Türkiye hem de dünya çapında bilinen birçok tarımsal ürüne sahip olması Çanakkale’yi Ülkemizin tarımsal üretiminin merkezlerinden biri haline getirmiştir.

Bu düşüncelerden hareketle; tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü ile ilgili İlimizde yapılan vizyon projelerle birlikte, İlimizin tarımda Marka Şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediği düşüncesindeyiz.

Bizler Ticaret Borsası olarak üretici ile tüccar arasında köprü olmak ve ekonominin kayıtlı hale gelmesini sağlamanın dışında üretimde değişmeler, yenilikler yapmak, piyasaya yeni tür malların girmesi, yeni arz fonksiyonlarının ortaya çıkması, ekonomik reformlar ve markalaşmak gibi konularda üyelerimizin önünü açmaya da çalışmaktayız. Hedefimiz Tarımda markalaşmaya gitmenin bölge ürünlerimizin ismen aranması ve raflarda tercih edilmesini sağlamaktır.

Çanakkale

Çanakkale Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç